Göteborgsvarvet

Startgrupp och startområde - Göteborgsvarvet

Uppdaterad

Starten i Göteborgsvarvet sker i över 25 startgrupper. Första starten är klockan 13:00 och den sista startgruppen startar vid 16:00.

I slutet på januari kommer vi skicka ut preliminär startgrupp till alla som är anmälda vid tillfället. Är du inte nöjd med din preliminära startgrupp och vill ha möjlighet att kvalificera dig till en bättre startgrupp kan du delta i Varvetmilen under våren 2023.
Andra möjligheter att få en bättre startgrupp är att springa för välgörenhet eller resa med Löpartåget

Vilken tid just du kommer att starta baseras på våra seedningsregler som du kan läsa om här. Ditt startnummer och din startgrupp hittar du på ditt startbevis och på din nummerlapp. Startbevis skickas ut ca två veckor innan loppets genomförande till den mailadress du uppgett vid anmälan. När startbevis har skickats ut kan du söka bland anmälda för att se när du eller en löpare du vill följa startar.

På hemsidan kan du se alla startgruppers starttider i seedningstabellen en bit ned på sidan. Seedningstabellen är preliminär fram till startbevis har skickats ut. 

Att en startgrupp och seedningstabell är preliminär betyder att det kan ske mindre justeringar närmare loppet för att få en jämnare fördelning av antal löpare i respektive startgrupp.


Vill du springa med en vän och ni har olika startgrupper kan den med tidig startgrupp flytta bakåt i startledet till den med en senare startgrupp, det kan göras utan att meddela oss, tiden startar när du passerar startlinjen. Observera att löpare som startar i en tidigare grupp än den de tilldelats kommer automatiskt att diskvalificeras.
Det är inte tillåtet att överlämna nummerlappen till en annan löpare utan att ha gjort en överlåtelse via Mina Sidor.

Starten sker på Margretebergsgatan. Inpassering sker från den bakre delen av startområdet. Du bör vara inne i startområdet senast 30 minuter före din start. Före start blir det gemensam uppvärmning under ledning av STC.

Bild över startområde 2023 kan komma att uppdateras under våren.