Göteborgsvarvet

Överlåta/sälja sin startplats i Göteborgsvarvet & Göteborgsvarvet Marathon

Uppdaterad

Om du inte har möjlighet att delta i Göteborgsvarvet 2023 eller Göteborgsvarvet Marathon 2023 kan du överlåta din startplats till någon annan. Sista dag att överlåta en startplats är sju dagar innan datum för loppets genomförande. 

*Överlåtelse startplats Göteborgsvarvet 2023
Är säljarens Göteborgsvarvet-anmälan gjord 31/1 2023 eller tidigare är en överlåtelse kostnadsfri för köparen.
Är säljarens Göteborgsvarvet-anmälan gjord 1/2 2023 eller senare kan en överlåtelse göras mot en avgift om 250 SEK som köparen erlägger till Göteborgsvarvet.

*Överlåtelse startplats Göteborgsvarvet Marathon 2023
Är säljarens Marathon-anmälan gjord 2/3 2023 eller tidigare är överlåtelsen kostnadsfri för köparen.
Är säljarens Marathon-anmälan gjord 3/3 2023 eller senare kan en överlåtelse göras mot en avgift om 250 SEK som köparen erlägger till Göteborgsvarvet.


Observera att köparen INTE övertar säljarens placering i startfältet (startgrupp) eller eventuella tillval som säljaren genomfört. Köparen kommer att placeras i en startgrupp baserat på hens egna profil och eventuella tidigare resultat enligt våra seedningsregler.

Det är inte tillåtet att överlåta en startplats till annan eller låta annan springa i ditt ställe, utan anmäla överlåtelsen av din startplats via vår hemsida.

Följ nedan information för att överlåta startplats till en annan löpare:

1. Logga in på ditt konto för att överlåta din startplats.


2. Klicka på Visa alla anmälningar.


3. Klicka på Göteborgsvarvet 2023 eller Göteborgsvarvet Marathon 2023.


4. Klicka på Överlåt startplats.5. Ange köparens e-postadress och klicka på Nästa >

6. Ett mejl med en värdekod skickas till köparen.

7. Köparen anmäler sig, och anger i sista steget sin värdekod i "jag har en värdekod". Anmälningsavgiften ändras då till 0 kr* alt 250 kr*, och överlåtelsen slutförs när betalningen genomförts.
*Se info om kostnad längst upp i denna guide.


Observera att du som har en startplats som är bokad via ett TEAM/Företag eller Sponsor, hör med administratören för startplatserna på ert företag vilka regler som gäller kring din startplats.